Veelgestelde Vragen

Vind hier het antwoord op je vraag

Algemeen

Florusse & Busch is een bedrijf dat zich bezighoudt met de installatie van duurzame energie-oplossingen bij particulieren en bedrijven.

Florusse & Busch biedt diensten aan voor de installatie van zonnepanelen, zonnegevels, airco’s, accu’s en laadpalen. Dit omvat onder andere advies, ontwerp, installatie, en onderhoud.

Je kunt een offerte aanvragen door contact op te nemen met Florusse & Busch via e-mail of telefoon of door op de groene button “Gratis Offerte” te klikken rechtsbovenin. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen om je situatie te bespreken en een passende offerte te sturen.

 

De levertijd van een installatie door Florusse & Busch kan variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van de installatie, beschikbaarheid van materialen, en andere factoren. Wij zullen u op de hoogte houden van de voortgang van de installatie en een specifieke levertijd met u bespreken.

Ja, wij bieden een erg uitgebreide garantie op onze producten en diensten zoals vermeld in onze contracten.

Onze technici zijn gekwalificeerd en ervaren professionals met de juiste certificeringen en vergunningen om de installaties uit te voeren.

Ja, wij zijn gecertificeerd volgens de normen van onze branche en voeren regelmatig interne- en externe audits uit om te voldoen aan de eisen.

Ja, wij bieden ook onderhoudsdiensten aan voor de installaties die wij hebben geïnstalleerd, zoals periodiek onderhoud, inspecties en reparaties indien nodig.

 

Zonnegevel

Een zonnegevel, ook wel verticale zonnepanelen of muurpanelen genoemd, is een manier om zonnepanelen op een esthetische en efficiënte manier op uw gebouw te integreren. In tegenstelling tot traditionele zonnepanelen, die op het dak worden geïnstalleerd, worden zonnegevels op de gevel van een gebouw geplaatst.

Een zonnegevel kan leiden tot een hogere energie-efficiëntie en een grotere hoeveelheid opgewekte energie, een esthetisch aantrekkelijk ontwerp en een besparing op de energierekening.

Dit hangt af van de specifieke situatie van uw gebouw. Een zonnegevel kan een goede oplossing zijn voor gebouwen met beperkte dakruimte of met specifieke esthetische vereisten. Het is wel belangrijk om te overleggen met een professional voordat u besluit om een zonnegevel te installeren.

Vanaf de dag van de aanvraag streven we ernaar om binnen 10 werkdagen een afspraak te maken om te komen schouwen. Daarna zullen we zo spoedig mogelijk een afspraak maken voor de installatie. 

Een zonnegevel wordt meestal door een professioneel bedrijf geïnstalleerd. De installatieprocedure hangt af van de specifieke situatie van uw gebouw, maar zal meestal bestaan uit het voorbereiden van de gevel, het installeren van de zonnepanelen, en het aaansluiten van de panelen op het elektriciteitsnetwerk. Het is belangrijk om te zorgen voor een professionele installatie om de veiligheid en efficiëntie van de zonnegevel te garanderen.

Net als bij traditionele zonnepanelen, is het belangrijk om regelmatig de zonnegevel te inspecteren en schoon te maken. Dit kan eenvoudig worden gedaan door stof en vuil van de panelen te vegen met een zachte borstel of een stofzuiger met een zachte borstel. Het is ook belangrijk om te controleren of er geen schade is ontstaan aan de panelen of de bevestigingsmiddelen.

De btw op zonnepanelen is vanaf 1 januari 2023 afgeschaft. De btw gaat omlaag van 21% naar 0%. Dit zogenoemde nultarief geldt alleen als de zonnepanelen worden geïnstalleerd op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een schuur. Particulieren hoeven de btw dan niet meer terug te vragen bij de Belastingdienst.

De kosten van een zonnegevelinstallatie kunnen variëren afhankelijk van de grootte van de zonnegevel, de kosten van materialen en arbeid, en andere factoren. Het is belangrijk om verschillende offertes te verkrijgen van verschillende bedrijven om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen.

Dit hangt af van uw specifieke locatie en de regelgeving. Het is raadzaam om te informeren bij uw plaatselijke overheid of er subsidies beschikbaar zijn voor de installatie van een zonnegevel. Sommige landen of regio’s bieden bijvoorbeeld fiscale voordelen, leningen of subsidies aan voor de installatie van duurzame energie-systemen, zoals zonnegevels. Ook kan het zijn dat er netbeheerder of energieleveranciers eigen regelingen hebben.

 
 

Zonnegevels zijn ontworpen om een lange levensduur te hebben en kunnen meerdere decennia meegaan onder normale omstandigheden. De panelen zelf zullen doorgaans 20-25 jaar meegaan, terwijl de omvormers meestal 10-15 jaar meegaan.

Vanaf de dag van de aanvraag streven we ernaar om binnen 10 werkdagen een afspraak te maken om te komen schouwen. Daarna zullen we zo spoedig mogelijk een afspraak maken voor de installatie. 

Ja, wij bieden 25 jaar vermogensgarantie en 10 jaar installatiegarantie op onze zonnepaneleninstallaties. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze garantievoorwaarden.

Zonnepanelen vereisen weinig onderhoud, maar het is belangrijk om ze regelmatig schoon te maken om de efficiëntie te behouden. Vuil en stof kunnen de zonnecellen bedekken en de opbrengst verminderen. U kunt ook overwegen om een professioneel onderhoudsplan te laten opstellen door een van onze experts om uw zonnepanelen in optimale staat te houden.

Zonnepanelen produceren minder stroom op dagen met weinig zonlicht, maar kunnen nog steeds energie opwekken bij bewolkt weer. Als er niet genoeg zonlicht is om uw huis van stroom te voorzien, kan uw systeem overschakelen naar het elektriciteitsnet om uw energiebehoefte te dekken. U kunt ook een batterijopslagsysteem overwegen om de opgewekte stroom op te slaan voor gebruik op momenten dat er minder zonlicht is.

Dit kan verschillen per locatie. In sommige gebieden heeft u mogelijk een vergunning nodig voor het installeren van zonnepanelen. Onze experts kunnen u helpen bij het verkrijgen van de juiste vergunningen en documentatie voor uw locatie.

Airco's

Een airco, of airconditioner, is een huishoudelijk apparaat dat wordt gebruikt om de temperatuur en luchtvochtigheid in een ruimte te regelen. Het werkt door warme lucht uit een ruimte te verwijderen en deze te vervangen door gekoelde lucht.

Er zijn drie soorten airconditioners: raam-, split- en draagbare airco’s. Raamairco’s worden geïnstalleerd in een raamopening, terwijl splitairco’s worden geïnstalleerd aan de wand en bestaan uit een buitenunit en een binnenunit. Draagbare airco’s zijn mobiel en kunnen van kamer naar kamer worden verplaatst.

Ja, airconditioners kunnen worden geïnstalleerd in bijna elke ruimte in uw huis. Echter, sommige soorten airconditioners zijn beter geschikt voor bepaalde ruimtes dan andere. Onze technici kunnen u helpen bij het kiezen van het juiste systeem voor uw specifieke ruimte en de installatie ervan.

De grootte van de airco die je nodig hebt, hangt af van de grootte van de kamer die je wilt koelen. Een professional kan een berekening maken van de benodigde koelcapaciteit op basis van de afmetingen van de kamer, het aantal mensen dat in de kamer verblijft, de mate van isolatie en andere factoren.

Het is aanbevolen om uw airco jaarlijks te laten onderhouden door een gekwalificeerde technicus. Dit helpt om problemen op te sporen en te voorkomen, en zorgt ervoor dat uw airco efficiënt blijft werken.

Het is aanbevolen om uw airco te laten installeren door een gekwalificeerde technicus. Dit helpt om problemen te voorkomen en zorgt ervoor dat uw airco veilig en efficiënt werkt.

Een airco werkt door warme lucht uit een ruimte te verwijderen en deze te vervangen door gekoelde lucht. Een ventilator werkt door warme lucht te verplaatsen, wat helpt om de temperatuur in een ruimte te verlagen, maar de lucht niet daadwerkelijk koelt.

Een airco kan je energierekening verhogen als het niet efficiënt wordt gebruikt of als het onderhouden niet goed wordt uitgevoerd. Het is belangrijk om de gebruiksaanwijzing te volgen en het apparaat niet langer te gebruiken dan nodig is. Het regelmatig onderhouden van de airco kan helpen om energiekosten te besparen.

Ja, veel airconditioners zijn ook in staat om te verwarmen, vooral de moderne systemen. Ze kunnen warme lucht naar binnen blazen door de koelvloeistof om te keren en de warmte uit de buitenlucht te halen.

Ja, airconditioners kunnen invloed hebben op de gezondheid van mensen. Een van de voordelen van airconditioners is dat ze de lucht kunnen zuiveren en de luchtvochtigheid kunnen regelen, waardoor allergenen en schimmels worden verminderd. Dit kan de symptomen van astma en allergieën helpen verminderen.

Echter, airconditioners kunnen ook enkele nadelen hebben. Als de filters niet regelmatig worden schoongemaakt, kunnen er stof en schimmels groeien, waardoor de luchtkwaliteit verslechtert. Daarnaast kan airconditioning de huid en ogen uitdrogen, waardoor er irritatie en droogheid ontstaat.

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan de airconditioner en de filters schoon te maken om de luchtkwaliteit te verbeteren. Het is ook aan te raden om de temperatuur niet te laag in te stellen om uitdroging te voorkomen.

Een airco biedt tal van voordelen, zoals een verbetering van het comfort in uw huis, het verlagen van de temperatuur in de zomer, en het verminderen van luchtvochtigheid. Ook kan een airco helpen bij het verminderen van pollen en allergenen in de lucht en kan het bijdragen aan een betere nachtrust.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn apparaten die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Ze worden meestal op het dak van een huis of gebouw geïnstalleerd en bestaan uit zonnecellen die zonlicht opvangen en omzetten in gelijkstroom (DC) elektriciteit.

Zonnepanelen zijn een schone en hernieuwbare bron van energie, waardoor ze bijdragen aan een beter milieu. Ze verminderen ook de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en kunnen u helpen uw energierekening te verlagen.

Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen die zonlicht opvangen en omzetten in gelijkstroom (DC) elektriciteit. Deze stroom wordt via een omvormer omgezet in wisselstroom (AC) elektriciteit, die door uw huis kan worden gebruikt. Als er meer stroom wordt geproduceerd dan u nodig heeft, kan deze teruggevoerd worden naar het elektriciteitsnet.

Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft, hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van uw huis, uw energieverbruik en de hoeveelheid zonlicht die uw dak ontvangt. Onze experts kunnen u helpen bij het bepalen van de juiste maat voor uw zonnepaneleninstallatie.

Nadat je aanvraag bij ons binnen is gekomen checken we gelijk of je dak rendabel genoeg is. Dit zullen we natuurlijk met je bespreken. Uiteindelijk maak jezelf de eindbeslissing. 

In principe kan je met zonnepanelen al je verbruik dekken. Hou er wel rekening mee dat de meeste mensen s ’avonds meer stroom verbruiken dan overdag. Daarom zullen wij zorgvuldig naar je situatie kijken en waar mogelijk genoeg zonnepanelen installeren zodat al je kosten gedekt zijn aan het einde van het jaar.

De btw op zonnepanelen is vanaf 1 januari 2023 afgeschaft. De btw gaat omlaag van 21% naar 0%. Dit zogenoemde nultarief geldt alleen als de zonnepanelen worden geïnstalleerd op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een schuur. Particulieren hoeven de btw dan niet meer terug te vragen bij de Belastingdienst.

De kosten van een zonnepaneleninstallatie variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van uw huis en uw energieverbruik. Onze experts kunnen u helpen bij het bepalen van de juiste installatie voor uw budget.

Vanaf de dag van de aanvraag streven we ernaar om binnen 10 werkdagen een afspraak te maken om te komen schouwen. Daarna zullen we zo spoedig mogelijk een afspraak maken voor de installatie. 

Op het moment dat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd en de elektricien de omvormer aan de meterkast en het systeem heeft gekoppeld,  beginnen je panelen met opwekken.  

De installatietijd voor zonnepanelen varieert afhankelijk van de grootte van de installatie en de complexiteit van het dak. Over het algemeen kan de installatie binnen een dag worden voltooid.

Zonnepanelen hebben meestal een levensduur van 25 tot 30 jaar. Ze vereisen weinig onderhoud en hebben geen bewegende delen, waardoor ze relatief duurzaam zijn.

Ja, wij bieden 25 jaar vermogensgarantie en 10 jaar installatiegarantie op onze zonnepaneleninstallaties. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze garantievoorwaarden.

Zonnepanelen vereisen weinig onderhoud, maar het is belangrijk om ze regelmatig schoon te maken om de efficiëntie te behouden. Vuil en stof kunnen de zonnecellen bedekken en de opbrengst verminderen. U kunt ook overwegen om een professioneel onderhoudsplan te laten opstellen door een van onze experts om uw zonnepanelen in optimale staat te houden.

Zonnepanelen produceren minder stroom op dagen met weinig zonlicht, maar kunnen nog steeds energie opwekken bij bewolkt weer. Als er niet genoeg zonlicht is om uw huis van stroom te voorzien, kan uw systeem overschakelen naar het elektriciteitsnet om uw energiebehoefte te dekken. U kunt ook een batterijopslagsysteem overwegen om de opgewekte stroom op te slaan voor gebruik op momenten dat er minder zonlicht is.

Dit kan verschillen per locatie. In sommige gebieden heeft u mogelijk een vergunning nodig voor het installeren van zonnepanelen. Onze experts kunnen u helpen bij het verkrijgen van de juiste vergunningen en documentatie voor uw locatie.

Laadpalen

Laadpalen zijn oplaadpunten voor elektrische voertuigen die zijn ontworpen om de groeiende populariteit van elektrische voertuigen te ondersteunen. Laadpalen zorgen ervoor dat je jouw elektrische voertuig op elk moment op kunt laden, zowel thuis als onderweg.

Het hebben van een laadpaal op je eigen terrein betekent dat je jouw elektrische voertuig altijd op kunt laden wanneer het nodig is, in plaats van afhankelijk te zijn van openbare laadpunten. Dit kan leiden tot besparingen op brandstofkosten en minder afhankelijkheid zijn van andere laadpalen.

Ja, in de meeste gevallen kunt u uw bestaande elektrische voertuig gebruiken met een laadpaal. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de specificaties van de laadpaal compatibel zijn met uw voertuig en om te controleren of uw voertuig een juiste aansluiting heeft. Wij kunnen u hiermee helpen, neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

 
 

De tijd die het kost om een elektrische auto op te laden met een laadpaal, hangt af van verschillende factoren zoals de capaciteit van de batterij, de laadsnelheid van de laadpaal en de hoeveelheid stroom die beschikbaar is. Over het algemeen duurt het ongeveer 4-8 uur om een volle lading te geven aan een elektrische auto met een laadpaal.

Hoewel het technisch mogelijk is om een laadpaal zelf te installeren, raden wij aan om dit te laten doen door een gekwalificeerde en ervaren professional. Onze technici hebben de juiste certificeringen en vergunningen om de installatie veilig en efficiënt uit te voeren. Bovendien kan een verkeerde installatie leiden tot gevaarlijke situaties en kan dit leiden tot onveilige situaties en problemen met de garantie van uw laadpaal.

Onderhoud van een laadpaal is relatief eenvoudig en vereist meestal alleen periodieke inspecties om ervoor te zorgen dat alles goed functioneert en om eventuele problemen op te sporen. Onze technici kunnen u helpen bij het onderhoud van uw laadpaal, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de technische details.

 
 

Ja, wij bieden een garantie op de geïnstalleerde laadpalen. De specificaties van de garantie varieert afhankelijk van het product en de leverancier, maar in het algemeen dekt de garantie defecten aan de componenten en problemen met de installatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de garantie op de laadpalen die wij aanbieden.

De kosten voor het laten installeren van een laadpaal variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals het type laadpaal, de locatie van de installatie en de specifieke diensten die worden aangeboden. Neem contact met ons op voor een gratis offerte op maat voor uw specifieke situatie.

Accu's

Een accu is een apparaat dat energie kan opslaan en deze later weer kan afgeven. Er zijn verschillende soorten accu’s.

Accu’s hebben vele voordelen, waaronder: Ze kunnen gebruikt worden om overtollige energie van zonnepanelen op te slaan en op een later moment te gebruiken. Ze kunnen gebruikt worden als backup stroomvoorziening tijdens stroomstoringen. Ze kunnen worden gebruikt om elektrische voertuigen op te laden. Ze kunnen helpen de energiekosten te verlagen door het gebruik van stroom tijdens piekuren te verminderen.

Het doel van een accu in combinatie met zonnepanelen is om de opgewekte energie van de zonnepanelen op te slaan, zodat deze op een later moment kan worden gebruikt. Dit verhoogt de zelfvoorzienendheid van de gebruiker en vermindert de afhankelijkheid van het elektriciteitsnetwerk

De zonnepanelen zetten de energie van de zon om in gelijkstroom (DC). Een omvormer zet deze gelijkstroom om in wisselstroom (AC), die gebruikt kan worden voor de huishoudelijke apparaten. De accu slaat deze energie op voor later gebruik.

De levensduur van een accu is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gebruik, de omgevingstemperatuur en het laad- en ontlaadgedrag. Over het algemeen gaan de lithium-ion-accu’s die FB duurzaam aanlegt minimaal 10 jaar mee.

Dit is afhankelijk van de grootte van de accu’s. FB duurzaam biedt verschillende accupakketten aan, met een opslagcapaciteit variërend van 4 kWh tot 16 kWh.

Ja, dit is mogelijk. De opgeslagen energie kan worden gebruikt om een elektrische auto op te laden, waardoor het gebruik van fossiele brandstoffen verder kan worden verminderd.

Ja, accu’s kunnen gebruikt worden als backup stroomvoorziening tijdens stroomstoringen. Op die manier blijft u altijd voorzien van stroom, ook als het elektriciteitsnetwerk uitvalt.

Ja, het gebruik van een accu kan helpen om de energiekosten te verlagen door het gebruik van stroom tijdens piekuren te verminderen. Dit kan resulteren in een aanzienlijke besparing op uw energierekening.

Nee, de accu’s hebben geen onderhoud nodig. Ze zijn ontworpen om zo lang mogelijk mee te gaan en zijn daarom zeer betrouwbaar.

De lithium-ion-accu’s die FB duurzaam aanlegt zijn zeer veilig in gebruik. Ze zijn voorzien van verschillende beveiligingen om overladen, kortsluiting en oververhitting te voorkomen. Bovendien worden de accu’s geïnstalleerd door professionele installateurs die op de hoogte zijn van de veiligheidsvoorschriften.

0 +

Tevreden klanten

0 Jaar

Vermogensgarantie

0 Jaar

Installatiegarantie

0 +

Panelen Gelegd

Wacht niet langer

Begin vandaag nog met verduurzamen!

Wilt u direct een dakscan ontvangen, contact opnemen of een offerte ontvangen? Kies één van onderstaande opties en wordt direct geholpen!

nl_NLDutch

Doe de gratis dakscan!

Laat uw gegevens achter in de stappen hieronder en ontvang een gratis dakscan!

Gratis offerte ontvangen

Laat uw gegevens achter in de stappen hieronder en ontvang vrijblijvend een offerte!

×